Форсмажор ли е коронавирусът?
29.04.2020
Какво се случва с българската икономика по време на извънредното положение?
08.05.2020

Българи показаха, че независимо от тежкото извънредно положение, духът ни е несломим, а сърцата огромни!

Обявеното извънредно положение стана повод за противоречиви нагласи сред българското население. Истински значима, извън споровете дали пандемията внася излишно напрежение или наистина трябва да сме притеснени, се оказа проявената човещина в голяма част от населението.

Тази тенденция се наблюдава сред различни части от обществото и за пореден път показваме, че не сме загубили доброто в себе си и сме наистина милосърден народ.

Социалните мрежи зарадваха екипа ни с информация за множество благотворителни кампании от различен мащаб. Все по-обхватна се оказва кампанията „Защото сме хора“, която осигурява хранителни продукти за най-нуждаещите се хора, останали без доходи заради положението в страната. В нея се включиха популярни лица, които разпространиха информация за начинанието в личните си фейсбук страници, сред тях са Деси Слава, Ники Кънчев, Александър Тошев и други.

 

Коректно е да се отбележи, че звездната подкрепа е изключително ценна, но ядрото на кампанията е само и единствено човешкото във всеки един от нас, без значение колко познати сме на обществото. Независимо от затрудненията, които срещнаха представители на малкия и среден бизнес в България, част от тях също ни показаха, че надежда има.

Цветарски магазини подаряваха букетите си, призовавайки „Цветята трябва да се подаряват!“. Закусвални и ресторанти пък отварят кухните си, за да приготвят, не само храна по поръчка, но и безплатен обяд за нуждаещи се. Топла супа и питка, са на разположение на възрастни хора всеки ден в познатото на столичани „Бабино село“. Останалите клиенти на заведeнието за бързо хранене и традиционна българска кухня, пък могат да поръчват храна за вкъщи, без да се налага да заплащат за доставка.

Очакваме нови сигнали за направено добро в този тежък момент за страната ни, защото вярваме в множеството добродетели на българина.

 

 

Снимки: Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *