Автобус изхвърча от мост в Китай, след като пътничка нападна шофьора (ВИДЕО)
02.11.2018
Непреклонните протестиращи организират автомобилно шествие в столицата
05.11.2018

България ще кандидатства за домакин на Световното първенство по футбол през 2030г.

България има желание да приеме домакинството на Световното първенство по футбол след 12 години заедно със съседните Румъния, Гърция и Сърбия. Държавите ще издигнат обща кандидатура, като се надяват обединените им усилия да им отредят главна роля в Мондиала, който ще отбележи 100-годишнината от първото провеждане на първенството. Темата беше повдигната след срещата между  управниците на четирите държави в резиденция Евксиноград.

Първото световно първенство по футбол е проведено в Уругвай през 1930г. и излъчва за победител своя домакин.

Днес всяка страна-домакин трябва да отговаря на строги изисквания, зададени от FIFA. На този етап България не разполага със стадион, който да отговаря на международните стандарти за провеждане на мач от световното първенство по футбол. Въпреки това вече няколко пъти се обсъжда построяването на нов национален стадион, който отговаря на всички модерни изисквания.

Премиерът Борисов дори се опита да мотивира българския национален отбор, като заяви, че ако доброто им представяне продължи, в бюджета може да се намерят средства за едно „кокетно стадионче“.

За домакинството на Мондиал 2030 ще се борят още няколко общи кандидатури: първата е на Уругвай, Аржентина и Парагвай, която е и най-сериозна, като се вземе предвид футболната традиция в тези държави и историческата обвързаност на Уругвай с първенството, готовност да приемат домакинството имат и Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Интерес проявяват и Мароко, Испания и Португалия.

Снимка: 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *