Откриха най-високия затвор в света
12.07.2016
Богатството на българските домакинства нараства с два пъти по-бързи темпове от БВП на страната
12.07.2016

България ще изнася пчелен мед за Иран

България ще започне износ на български пчелен мед за Иран. Това става възможно, след като министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи писмо за стартирането на процедурата на своя колега Махмуд Ходжати, министър на земеделието за Ислямска Република Иран.

Нашият министър е поискала от иранския си колега и съдействие за по-бързото финализиране на вече започналите процедури за износ на българско птиче месо и млечни продукти за тяхната страна. „Именно от тази възможност ще се възползват бизнес оператори и от двете страни”, е уверила тя в Техеран.

Тютюнът и тютюневите изделия пък са сред продуктите, които са добре познати и са с най-голям дял в търговските отношения между двете страни, посочват още от МЗХ.

„Ние искаме доброто сътрудничество, което имаме, да се задълбочи и да се разшири в областта на земеделието. Това би довело до увеличаване на търговският стокообмен в аграрния сектор, който за последните 3 години бележи постоянен ръст. През 2013 г. той е бил в размер на 3,39 млн. щатски долара, а през 2015 г. вече е над 52 млн. щатски долара“, е подчертала Танева.

 

По време на срещата е била обсъдена и възможността за осъществяване на научен обмен между двете страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *