Китайска фирма ще произвежда електоавтомобили в България
24.06.2016
Спряха нощните разходки по „Плаващите кейове“ на езерото Изео
24.06.2016

България- от най-устойчивите за правене на бизнес

България поддържа макроикономическата и финансова стабилност, възстановява се растежа от годините преди кризата, а през 2016 ще има скок в ръста на икономиката. Очакванията са основен двигател да бъде износът, наблюдава се и нарастване на вътрешното потребление. Това стана ясно от заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева, която откри „Балканската конференция на малките и средни предприятия- София 2016г.”.

Везиева изтъкна, че приоритетите на министерството на икономиката са подобряване достъпа до финансиране, въвеждането на повече иновации във всички сектори и насърчаването на предприемачеството.

Зам.-министърът на икономиката посочи, че по отношение на достъпа до финансиране, България е третата държава в ЕС, която осигурява гаранционен ресурс, за кредитиране на малки и средни предприятия /МСП/ по линия на Европейския фонд за регионално развитие.

По отношение на предприемачеството Везиева заяви, че България изпълнява множество инициативи за развитие на предприемачеството като умение сред младите хора, жените, стартиращите предприятия и МСП като цяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *