Загубите на бизнеса са скочили само за година
22.06.2016
Оферти за почивка в Созопол
Очакват се повече руски туристи у нас това лято
22.06.2016

България и Германия в общи еко проекти

България и Германия сключиха споразумение за изпълнение на иновативни екопроекти у нас, които ще бъдат предлагани от МОСВ и ще се финансирани от Германия чрез отпускане на пълен грант и чрез безлихвени кредити.

Документът беше подписан в Люксембург от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и Рита Шварцелюр-Зутер, парламентарен държавен секретар на Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност на Германия. Двете са в Люксембург за участие в редовното заседание на Съвета на министрите по околната среда.

Споразумението е за сътрудничество в изпълнението на проекти за опазването на околна среда в България. Проектите трябва да прилагат най-добрите съществуващи технологии.

Инвестициите ще са за проекти, които могат да доведат до намаляване на замърсяването на водите и въздуха и насърчават благоприятно за икономическото развитие.

Финансовата помощ е насочена към предприятия, които осъществяват екологосъобразни инвестиции, общини и общински предприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *