Президентът призова народа да изгони мафията от Министерски съвет и прокуратурата
10.07.2020
Учениците под карантина ще могат да се включват в учебния процес чрез виртуална класна стая
17.07.2020

Борисов поиска оставките на министрите на финансите, икономиката и вътрешните работи

Премиерът официално поиска оставките на министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и министъра на икономиката. Решението му идва след седем поредни вечери на протести пред Министерски съвет, белязани от настоятелни искания за оставка на правителството, опити за нахлуване в сградата на бившия партиен дом и конфликти между граждани и служителите на реда.

Вчера се проведе заседание, ръководено от председателя на управляваща партия ГЕРБ Бойко Борисов, на което областните координатори на партията настояха за незабавното освобождаване на тримата министри в опит да се докаже независимостта на ГЕРБ. Припомняме, че едно от обвиненията на анализатори и протестиращи е, че управляващата партия и в частност министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са изцяло зависими от ДПС.

Въпреки че решението за оставките на тримата министри е окончателно, от управлението на ПП ГЕРБ настояват, че министърът на финансите, министърът на вътрешните работи и министърът на икономиката имат огромен принос за стабилното развитие на страната, като това важи особено за последните месеци. От ръководството на партията оценяват високо неуморната работа на министър Горанов за приемането на държавата ни в чакалнята на Еврозоната, усилията на министър Маринов в борбата с контрабандата и битовата престъпност, както и приносът на министър Караниколов, който бил от съществено значение за икономическата стабилност на страната през последните месеци.

Снимка: интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *