От днес към зелената зона се присъединяват Лозенец, Оборище, Възраждане и Красно село
01.11.2018
Социалните отнеха бебето от двете пияни жени, които го носеха полуголо по улиците на София (ВИДЕО)
02.11.2018

Близо 30 незаконни мигранти са задържани днес в столицата

Днес в София са били задържани близо 30 имигранти, преминали нелегално българската граница. 15 от мигрантите били открити в една от необитаемите къщи в квартал на столицата.

Полицейските служители установили, че чуждестранните граждани нямали лични карти и паспорти. По време на полицейските разпити по-голямата част от тях се представили за афганистанци. Имало и един пакистанец.

Други 13 незаконно влезли в България чужденци са били намерени от органите на реда в жилищен имот в друга част на София. Сред тях имало афганистанци, пакистанци и иракчани, но нито един от тях не носел документи за самоличност, които да удостоверяват произхода им.

Все още е ясно дали собственикът на жилището е знаел, че там живеят 13 нелегални мигранти. Той е задържан за допълнителни разпити, а имигрантите са изпратени в бежанските центрове.

Това е втората голяма група мигранти, заловена в рамките на тази седмица. В понеделник при подобни полицейски акции бяха заловени още 47 нелегални имигранта, които живеели в къща в с. Хераково, което се намира близо до столицата. Акцията е проведена след сигнал от жителите на селото. Полицейските служители се отзовават веднага и откриват близо 50 чужденци без документи, удостоверяващи самоличността им, които се само определят като афганистанци и пакистанци. Приблизително половината от тях са момчета, ненавършили пълнолетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *