Терористичен акт разтърси центъра на Страсбург
12.12.2018
Ученици съдят училището си: ръководството им наложило административно наказание
12.12.2018

Близо 120 млн. лева в бонуси е получила българската администрация

Представителите на БСП реагираха остро на информацията за бонусите, раздадени на служителите в държавната администрация. Според бившия министър на енергетиката Драгомир Стойнев, сумата, отделена за бонуси за българската администрация, възлиза на 118 милиона лева. В същото време средствата, предвидени за коледни бонуси за българските пенсионери, живеещи под прага на бедността, са около 50 млн. лева.

Опозицията обвини управляващите, че разпределението на държавните средства очевидно е неправилно, а самохвалството на ГЕРБ по повод сумите, отделени за надбавки за пенсионерите по време на трите им мандата, нарекоха безпочвено.

Трябва да припомним, че коледни бонуси ще получат само пенсионерите, които живеят с по-малко от 348 лева на месец, тъй като според последните изчисления това са хората, живеещи под прага на бедността.

БСП не пропусна да припомни още един от пропуските на властта, а именно липсата на обществена поръчка за изхранване на българските военни. Според опозицията от 2015г. управляващите не могат да се погрижат за храната, предоставяна на армията, като вместо да организират конкурс за фирма, която да осигури изхранването на военните, те им дават парите, предвидени за храна, като по този начин извършват сериозно нарушение на закона.

Снимка: Капитал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *