Как да придобием красив тен лесно и дълготрайно
25.04.2018
Ортопедичните проблеми вече не са константа
09.05.2018

Благой Иванов – Багата с легендарно постижение в спортната си кариера

Благой Иванов или по-познат като Багата е сред българските спортисти, за които няма да чуете много от медиите ни, а определено има какво. Момчето ни не залага на помпозен PR, нито на излишно преекспониране, на умения, но за сметка на това се труди усилено на спортното поприще, независимо от сериозния инцидент, който едва преживя преди години и дори сякаш го мотивира да дава повече и повече от себе си.

Ето какъв е новият ни повод за гордост, който бе подарен на всички българи от един роден боец, който неведнъж доказва качествата си в спорта – Благой е подписал договор с най-популярната и голяма ММА верига в света – UFC. Това е огромен повод за радост и възхита, но типично по-нашенски не представлява особен медиен интерес. Защо да не се шуми около новото гадже на еди кой си или огромното имение на друг някой, а да се споменава човек, който няма да видим в реклама, защото това не е страстта в живота му и защото е крайно ненужно?!

Истината е, че никога не сме умеели да ценим изключителни наши таланти и това е един от проблемите на обществото ни. Тук всяко чудо е за три дни. Чуваме, между другото, че някой нещо е спечелил – това е новината. Ако не си е платил за сериозно медийно отражение – го посрещат шепа близки на летището и темата остава в пространството. Съвсем скоро и самият спортист забравя за своето постижение, защото не е признат, защото не е оценен, защото усилията и постиженията му са унизени.

Екипът на novinitednes.bg, както и всички, които не се наричат патриоти, не веят трибагреници, но имат самосъзнание на българи и се гордеят, че са такива, искаме всички наши забравени, недооценени или изобщо неотразени, да бъдат наясно, че ние ги подкрепяме и се гордеем с всеки техен успех!

Да се върнем към Благой Иванов. Не са безчет и брой българските бойци, на равнището, което е достигнал Багата. Позор и срам за България е, да бъде пренебрегната подобна жива легенда! Призоваваме всеки, който цени българският спорт и изобщо родните ни таланти, да пише на редакцията ни и заедно да дадем гласност на всеобщите ни радости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *