Извършителят на четворното убийство от Нови Искър ще бъде подложен на принудително лечение
21.02.2019
Какви са електоралните нагласи за предстоящите евроизбори?
26.02.2019

Беър Грилс ще бъде глобен за нарушения в Национален парк Рила

Беър Грилс е телевизионна звезда от Великобритания. Той става известен със своите умения за оцеляване в различни условия, като демонстрира познанията и уменията си в популярното телевизионно шоу Running Wild with Bear Grylls (“В дивата пустош с Беър Грилс“). Във всеки епизод на американската продукция към Грилс се присъединява различна знаменитост, която не само изпробва уменията си, но и се обучава как да оцелее, следвайки съветите на британеца.

В един от епизодите Беър Грилс посещава България и национален парк Рила, където тества техниките си на оцеляване заедно с Дерек Хъф, който е професионален танцьор и актьор.

Епизодът е записан преди две години и както се оказва, по време на снимките са нарушени различни правила, свързани с опазването на природата в националния парк. Двамата оцеляващи палили огън, убивали животни и плували в чистите рилски езера.

Директор на ДНП Рила заяви, че на продуцентската компания ще бъде наложена глоба в размер между 1000 и 10хил. лева, а самият Беър Грил ще трябва да плати между 500 и 5000 лева.

Нарушителите обаче се възпротивиха на решението. Те настояват, че с тях непрекъснато е имало представител на Националния парк и всички кадри са заснети под неговия надзор. От управлението на парка пък заявиха, че наистина с групата се е движил техен представител, но нарушенията не били извършени под негов надзор. Според тях Беър Грилс и снимачният екип са извършили нарушенията при отделно свое посещение, което не било проведено под надзора на служителите на ДНП Рила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *