Ден на отворени врати в World Class Spa & Fitness
Ден на отворени врати в World Class Spa & Fitness
16.05.2016
Петролът се доближава към 50 долара за барел
25.05.2016

БАН с кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“

Кампания на БАН - "Написаното остава. Пиши грамотно"

Институтът за български език към Българската академия на науките отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май с кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“. В нея се включиха учени, учители и ученици, които поеха ангажимент да поддържат и насърчават правилното писане на български език.

В рамките на инициативата бяха проведени кратки диктовки от минувачи на два обособени пункта – на изхода на метростанция „Сердика“ на площад „Света Неделя“ и до Паметника на Радой Ралин. Диктовките бяха по текстовете „Българският език и богатството на българското слово“ от Александър Балабанов и „Чудото на четенето“ от Георги Господинов.

Освен това представители на БАН на трета локация в София – изхода на метрото срещу Софийския университет поздравяваха минувачите по случай празника и разговаряха с тях за често срещани правописни и пунктуационни грешки, които бяха онагледени с текст за редакция. В рамките на кампанията бяха проведени прояви и в градовете Димитровград, Павликени, Пазарджик, Сливен, Сопот и Пазарджик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *