Нов трик на млекопреработвателите: кашкавал с картофено нишесте
11.01.2019
Пловдив официално е европейска столица на културата за 2019г.
14.01.2019

Багери разрушиха дюните край Смокиня: трима души са арестувани

Пясъчните дюни, разположени в непосредствена близост до къмпинг Смокиня, са били разрушени от тежкотоварна техника. Това стана ясно, след като снимки от мястото бяха публикувани в социалните мрежи.

Природната местност е със статут на защитена територия и заравняването на естествените дюни се счита за престъпление от общ характер. Още вчера, един ден, след като беше разпространена информацията по случая, прокуратурата се самосезира и стартира обстойна проверка.

По-рано днес са били задържани лицата, отговорни за извършеното престъпление. Това са двамата багеристи, заравнили пясъчните дюни, както и лицето, наело ги да извършат услугата. Работниците казват, че са получили 1000лв., а мястото, върху което е трябвало да работят е било предварително обозначено с колчета. Предполагаемият поръчител пък казва, че притежава обект, намиращ се в района на дюните, но не е наемал багеристите.

През уикенда експерти са изследвали увреждането на пясъчните дюните. Те все още не са излезли с официално становище, тъй като днес предстои на мястото да се срещнат представители на Министерство на туризма и Министерство на околната среда и водите и да установят дали природните забележителности са напълно унищожени и кой е собственикът на района.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *