Нови 50 млн. работни места ще се открият в Китай за периода 2016-2020 г
15.07.2016
Китайски инвеститори с интерес към регион Велико Търново
15.07.2016

Атентат в Ница, над 85 убити

Камион се вряза в множество от хора в Ница, които по това време наблюдавали фойерверките по повод националния празник на Франция. Според информационните агенции броят на жертвите е над 85, сред тях и много деца. Разнените са над 100.

Социалните мрежи разпространиха видео кадри, на които се вижда как хората бягат панически по улиците.

Полицията е ликвидирала шофьора на камиона, в превозното средство са открити множество огнестрелни оръжия и гранати. Според откритите документи мъжът е на 31 г. от Ница, с тунизийски произход.

В извънредна пресконференция президентът Франсоа Оланд заяви, че 10 000 военни ще помогнат за сигурността в страната. Той потвърди, че жертвите са най-малко 77, сред тях има и деца. Ужасени сме от това което се случи в Ница, след атаките от януари и ноември 2015 г. Франция ще остане силна и ще продължи битката с тероризма, заяви Оланд. След като говори извънредно, Оланд каза още, че заедно с премиера Манюел Валс ще пътуват веднага към Ница.

„Вярваме, че това, което се случи в Ница е терористичен акт“, заяви американският президент Барак Обама. От името на американския народ, осъждам терористичният акт в Ница, Франция, при който бяха убити и ранени десетки невинни хора. Нашите мисли и молитви са с жертвите и ранените и техните семейства и се молим за бързото възстановяване на ранените. Разпоредих екипът ми да е в постоянна връзка с френските власти и да окажат каквато помощ е възможно, за да бъдат открити извършителите и изправени пред съда. Изразяваме солидарност и подкрепа с Франция, нашият най-стар съюзник, да отговори и да се възстанови от тази атака, добавя той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *