Италиански лекари съобщават: 40% от заразените с коронавирус не проявяват симптоми
01.07.2020
Президентът призова народа да изгони мафията от Министерски съвет и прокуратурата
10.07.2020

Апелативният съд осъди бившия кмет на район Младост на 8 години затвор

Десислава Иванчева беше осъдена на 8 години затвор след заседание на Апелативния съд по обвинение за искане и получаване на подкуп. Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова обжалваха първоначалните си присъди на втора инстанция, но отново бяха признати за виновни и остават под домашен арест.

Според съда Биляна Петрова не е участвала в искането и получаването на подкуп от 250 000 евро, а само е улеснила бившия кмет в деянието. Въпреки това тя е получила присъда от 7 години затвор.

Осъден е и бившият районен кмет Петко Дюлгеров, който участвал в преговорите за подкупа и също е обвинен, че е улеснил кметицата Десислава Иванчева при искането и получаването на откуп в големи размери.

Иванчева и Петрова бяха задържани още през април 2018г., когато в автомобила им са открити 70 000 евро. Банкнотите са били белязани и са били част от подкупа, поискан от предприемача Александър Ваклин, с цел бизнесменът да получи съдействие за предвижването на документация за бъдещи строителни работи на територията на район Младост.

На първа инстанция районният кмет беше осъден на 20 години затвор, нейната заемстничка получи 15 години, а Петко Дюлгеров, който също е взел участие в преговорите – 12 години.

Адвокатът на Десислава Иванчева заяви, че намаляването на присъдите не ги удовлетворява и делото ще бъде разглеждано от Върховния съд.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *