Парното вече ще е с природен газ
08.07.2016
Предложиха отпадане на ДДС върху храните, които се даряват
08.07.2016

Американски IT компании търсят български партньори

Американски тенологични компании търсят български партньори за сътрудничество, инвестиции и финансиране. Това обявиха Лари Бийл и Меги Критцер, председатели на Фондация InterCulture със седалище Сан Франциско, които се срещнаха с изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева.

По време на срещата те представиха проект за финансиране на малки и средни предприятия чрез инвеститори от САЩ на организацията Hub Silicon Valley (HUBSV).

Hub Silicon Valley (HUBSV) е американска организация със седалище Паоло Алто, Калифорния. Предвижда се проектът да се осъществи на два етапа. В първия ще бъде направено проучване относно интереса и възможностите за реализация на дейността на HUBSV в България и намиране на потенциални партньори. Предвидени са срещи още с Министерство на финансите, Министерство на икономиката, Българска стопанска камара, Съюз на малките и средни предприятия „Произведено в България“, Български икономически форум, Съюз на българските индустриалци, браншови организации и др. Според интереса ще бъдат определени около 100 български фирми, отговарящи на определени условия, които да получат участие в проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *