Пророчествата на Баба Ванга за 2019г. през погледа на британския ежедневник The Sun
11.12.2018
Терористичен акт разтърси центъра на Страсбург
12.12.2018

Акция на ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора

ГДБОП проведе съвместна акция със Специализираната прокуратура, при която бяха задържани четири лица, обвинени в трафик на хора. Разследването на престъпните групи е започнало отдавна, като служителите на полицията са разпитали много свидетели, потърпевши от престъпната дейност на групата.

Органите на реда са претърсили различни адреси във Варна и София и са иззели доказателства, които ще бъдат използвани в делото срещу членовете на групировката. Те са открили оръжия, валута, множество мобилни телефони и СИМ карти, компютри, записки и други предмети, доказващи ролята на арестуваните в трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Информацията, получена от пресцентъра на МВР, гласи, че трима от арестуваните са задържани с мярка за неотклонение, а относно четвъртия задържан липсва информация.

Около 800 000 души всяка година стават жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Проблемът е придобива особено сериозни измерения в Източна Европа. В България през първите шест месеца на 2018г. 340 български граждани са се превърнали в жертви на трафиканти на хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *