Банковите институции активно търсят решения за „рестарт” на придобитите си имоти
09.06.2016
Строителството отбеляза спад с 10,4% за година
09.06.2016

“Аджъбадем“ финализира сделката с „Токуда“ и „Сити клиник“

Турският здравен холдинг “Аджъбадем“ (Acibadem)“ официално придоби болница „Токуда“ в България и се сля с веригата лечебни заведения „Сити Клиник“.

Новата здравна структура се казва „Аджъбадем Сити Клиник“. Изпълнителен директор на структурата ще бъде Илиан Григоров, който до момента заемаше тази позиция във веригата „Сити Клиник“.

Предвижда се внедряване на нови технологии в областта на онкологията и неврологията, извършване на трансплантации и други, каза Григоров.

Ангел Ангелов, председател на Управителния съвет на „Сити Клиник“, изрази надежда, че ще се преустанови потокът на български пациенти, търсещи лечение в чужбина, както и за това, че в България ще може да бъде добре развит здравен туризъм.

“Аджъбадем“ няма да закрива дублиращи се структури в болниците “Сити Клиник“ и “Токуда“, каза пред журналисти Мехмет Али Айдънлар, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Аджъбадем“ – здравна група от лечебни заведения.

„Сити клиник груп“ е шестата по приходи частна верига болници с приходи от около 40 млн. лв., но тази година се очаква да нараснат значително след откриването на новата онкоболница в края на миналата година.

„Токуда болница София“ е най-голямата частна болница в България с приходи от близо 100 млн. лв. за 2015 г. Клиниката е на четвърто място по плащания от здравната каса в България. Обект на сделката е и диагностично-консултативен център, център за клинични проучвания, хоспис, аптека, трудова медицина и здравният застраховател „Токуда“.

Acibadem e създадена през 1991 г. Притежава 18 многопрофилни болници, едната от които в Македония и една в Ирак, 13 медицински центъра.
В групата работят 18 000 служители и 3100 лекари.

През 2012 г. Турската група става част от глобалната здравна верига – IHH Healthcare Berhad (IHH). IHH е публична компания, която се търгува на борсите в Малайзия и Сингапур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *