Столична община безплатно заменя старите печки с нови
12.03.2019
Предизборните постановки започнаха
13.03.2019

Агресия в училище: учител бие ученичка, нападнала своя връстничка

За пореден път потребителите в социалните мрежи станаха свидетели на училищна агресия и жестокост. Този път става дума за сбиване между съученици по време на учебен час в град Ловеч.

Видеото, разпространено в мрежата, показва конфликта между двете момичета, както и реакцията на учителя в средното училище. Именно действията на педагога предизвикаха бурни дискусии сред обществото. Той не просто не успява да овладее конфликта между двете деца преди да се стигне до физическа саморазправа, но и се включва в сбиването, като нанася удари на една от ученичките.

Родителите на удареното от учителя момиче били възмутени от непрофесионалното отношение на преподавателя, а майката на другото дете подкрепя действията му, тъй като според нея дъщеря ѝ била подложена на тормоз.

В разговор с представители на медиите директорът на училището заяви, че пострадалото от ударите на учителя и преди е проявявало агресия към своите съученици, заради което многократно са му отправяни забележки. Остава обаче въпросът дали това е начинът, по който българските педагози трябва да се справят с проблемните деца и не се си превръща училищната агресия в порочен кръг от вербално и физическо насилие, което представлява реална заплаха за развитието на българските деца.

Учителят от училището в Ловеч е задържан за 72 часа, а децата ще работят с психолози от Детска педагогическа стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *