Влак дерайлира в Кресненското дефиле: очаква се движението да бъде възстановено до 48 часа
20.11.2018
Днес отбелязваме Деня на християнското семейство
21.11.2018

Агресивно куче заплашва жителите на столичен квартал

По-рано днес в медийното пространство се появи информация, че в столичния квартал Овча Купел е бил нападнат председателят на Съюза на преводачите в България. Професор Иво Панов е бил ухапан от агресивен питбул, чийто собственик съвсем целенасочено го насъсквал да атакува хора.

Професор Панов извел кучето си на разходка, когато изведнъж се появил въпросният питбул, който нападнал кучето на преподавателя в Нов български университет, като го захапал за стомаха. Панов се притеснил за питомника си, започнал да оглежда нараняванията му и се отдалечил от мястото, за да избегне конфликт.

Собственикът на питбула обаче имал съвсем други намерения.

Той започнал да сипе обиди по адрес на професора и когато не успял да грабне вниманието му, стопанинът насъскал кучето, което тръгнало след преподавателя. Питбулът го захапал и той паднал на земята. На помощ се притекли двама минувачи, които редовно посещавали парка, където се разиграла грозната сцена.

Проф. Иво Панов веднага потърсил медицинска помощ в едно от столичните болнични заведения. Там лекарите се погрижили за раните му, а след процедурите Панов се отправил към 6-то Районно управление, където подал оплакване срещу стопанина на питбула.

Оказва се, че това не е първата подобна ситуация с участието на агресивното животно и неговия стопанин. Кучето често проявявало агресия към жители на квартала. Преподавателят заяви, че ще се подложи на медицински преглед, който да докаже сериозността на получените травми и ще заведе иск срещу собственика на проблемното куче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *