Днес отбелязваме Успение Богородично!
15.08.2018
Наводненията в Индия, причинени от проливните мусонни дъждове, убиха 106 души
17.08.2018

Агресивен австриец удари камериерка в хотел в Златни пясъци

Информация за пореден случай на проявена агресия срещу обслужващия персонал по нашето Черноморие се появи в медийното пространство вчера.

В елитния български курорт Златни пясъци 33-годишен турист от Австрия ударил камериерка от хотела, в който бил отседнал, тъй като шумът от почистването на съседната стая пречил на спокойния му престой. Служителката е на 51 години и е от украински произход. Тя започнала работа в хотела в началото на това лято.

Пострадалата разказва, че докато е почиствала една от стаите в хотела, от съседната стая излязъл австрийският турист. Той бил гневен и я засипал с обиди, понеже работата ѝ пречела на съня му. Жената му отвърнала, че ѝ трябват още 5 минути, а той я ударил с юмрук и тя паднала на пода. Според нея има вероятност посетителят на хотела да е бил в нетрезво състояние.

Администраторите викат полиция и чужденецът е глобен с 300лв. Ден след това австриецът спокойно се завръща в родината си.

Случаят не е прецедент. Преди една година шведски турист беше осъден да плати глоба, след като ритна българска камериерка, докато е бил в нетрезво състояние.

Министърът на туризма Николина Ангелкова изказа възмущението си от проявите на агресия по черноморските ни курорти. Тя настоява, че за чуждестранните туристи са валидни същите закони и неспазването им трябва има същите последствия. Според нея освен чисто човешкото съчувствие към обслужващия персонал, принуден да търпи подобно отношение, трябва да мислим и за това какъв е имиджа на България като туристическа дестинация. Освен това министър Ангелкова изрази готовност от страна на министерството да бъде оказано съдействие на пострадалата жена.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *