Промените при ТЕЛК решенията оставят хиляди българи без пенсии по инвалидност
18.03.2019
Таксиметровите шофьори в столицата се обединиха срещу руската версия на Uber
19.03.2019

Австрия предлага субсидии при покупка на електромобил

Австрия се включва в борбата със замърсяването, като предлага субсидии за гражданите, решили да инвестират в електрически автомобил.

Инициативата има за цел да насърчи австрийските граждани да се насочат към модерните автомобили, задвижвани от електрическа енергия, като по този начин да бъдат намалени вредните емисии във въздуха.

Подобряването на качеството на въздуха и ограничаването на замърсяването на околната среда са се превърнали в две от най-важните мисии на държавите в рамките на Европейския съюз. Всяка една от държавите членки търси начини да стимулира граждани да избират природосъобразни решения, които да ограничат замърсяването на битово ниво.

Що се касае до закупуването на електрически автомобили, все още в много от шофьорите предпочитат да заложат на сигурното, като изберат двигател с вътрешно горене, или просто не могат да си позволяват скъпите автомобили на бъдещето.

Австрийското правителство излезе с предложение за решение на проблема.

През 2019 и 2020г. държавният бюджет на Австрия предвижда да бъдат отделени повече от 65млн. Евро, които да бъдат използвани за субсидиране на граждани при закупуване на електрически автомобил. Австрийските министерства на транспорта и околната среда имат намерението да отделят съответно 40,5млн. и 25млн. евро. Тези средства ще бъдат използвани за насърчаването на потребителите, които искат да купят електрически автомобил.

Предвидени са и отстъпки за производители на автомобили и мотоциклети, както и за търговците на различни спортни стоки.

Източник: Advantage Austria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *